Driedubbele Italiaanse tosti

_MG_0088

Deze fantastische tosti at ik jaren geleden voor het eerst bij koffieketen Doppio. Het is een driedubbele tosti met twee soorten kaas en nog meer heerlijke ingrediënten. Natuurlijk noteerde ik meteen wat er in de tosti zat zodat ik dit thuis kon namaken. Toch kwam het er al die tijd niet van. Helaas zit er geen Doppio in Amsterdam en toen ik ontzettende tosti-cravings had moest ik toch echt zelf aan de slag.

Wat heb je nodig? Voor 1 tosti
3 sneetjes wit casinobrood
1/2 tomaat
2 plakjes Italiaanse ham
1/3 bolletje mozzarella
stukje parmezaanse kaas
1-2 eetlepel tomatentapenade
1 eetlepel yoghurt
1 eetlepel mayonaise
peper
limoensap

Snij de mozzarella en de tomaat in dunne plakjes en rasp wat Parmezaanse kaas. Nu kun je beginnen met het bouwen van de tosti. Besmeer 1 sneetje brood met de tomatentapenade. Leg hierop de plakjes mozzarella en vervolgens de Italiaanse ham. Leg hierop het tweede sneetje brood. Verdeel hierover de plakjes tomaat en geraspte Parmezaanse kaas. Sluit af met het laatste sneetje brood. Druk alles goed aan. Bak de tosti in de pan of in een tosti-ijzer tot de kaas gesmolten is en het brood goudbruin is. Meng de yoghurt, mayonaise, peper en limoensap voor een sausje bij de tosti.

_MG_0093

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s